Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی رییس جمهوری گفت: در حال حاضر ۶۰ هزار دانشجو در خارج از کشور داریم و این عدد در مقایسه با ۴ میلیون دانشجوی مشغول تحصیل در داخل کشور عدد کمی است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری روز دوشنبه در آیین تقدیر از پایگاه‌های میزبان برتر در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور افزود: توسعه اقتصاد دانش بنیان متکی به نیروی انسانی کارآمد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پدیده نیروی انسانی کارآمد یک پدیده جهانی است و همه کشور‌ها برای جذب و نگاهداشت نیروی نخبه به کشور خود برنامه دارند.

وی با بیان اینکه توسعه بیش از هر چیز یک کار فرهنگی است و این یک فرهنگ نو در ایران است، ادامه داد: اتفاقات زیادی برای توسعه در کشور چه در خصوص بازگشت نخبگان ایرانی و نیز جذب نخبگان غیر ایرانی باید بیفتد و الان نیز اتفاق افتاده است.

ستاری با تاکید بر اینکه ایران کشوری مهاجر پذیر نیست، تصریح کرد: بحث جذب نخبگان غیر ایرانی در حال انجام است. مشکلات اقامت سه تا پنج سال نخبگان و کارآفرینان غیر ایرانی رفع شده است، در دولت جدید یکی از اولویت‌های جدی وزارت کشور با همکاری بنیاد ملی نخبگان، جذب نخبگان خارجی است که در حال حاضر در کشور مستقر هستند.

گلایه معاون علمی رییس جمهوری از سازمان آمار

وی با گلایه از کوتاهی سازمان آمار ایران در خصوص ارایه آمار مهاجرت افزود: آمار مهاجرت بخشی از آمار جمعیت یک کشور است و در این سال‌ها آمار مشخصی از سوی این نهاد ارایه نشده است. آماری که از مهاجرت نخبگان در برخی از محافل داده می‌شود رفرنس جهانی ندارد. کمبود آمار صحیح موجب شده در رتبه بندی برخی از حوزه‌های فناوری در سطح دنیا با چالش مواجه شویم و جایگاه واقعی را نداشته باشیم.

ستاری گفت: کسی با پدیده مهاجرت مخالف نیست، ولی باید در ابعاد خود دیده شود، ما باید زیرساخت‌ها را برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور ایجاد کنیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با بیان اینکه این معاونت از سال ۹۴ برنامه بازگشت ایرانیان خارج از کشور را شروع کرده، گفت: برای اجرای این برنامه، الگو‌های متعددی در سطح دنیا برای اعزام بورسیه یا بازگشت به کشور مطالعه شد. در بحث بورسیه هزینه‌هایی برای تحصیل در خارج از کشور به منظور اقامت و سایر هزینه‌ها باید پرداخت شود، در مقابل در بازگشت نخبگان به کشور، این افراد در خارج از کشور به مراحل ارزنده‌ای دست یافته اند، حال با بازگشت آن‌ها به کشور از توانایی و تفکر و ایده آن‌ها استفاده می‌کنیم.

تحصیل ۶۰ هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشور

وی ادامه داد: در حال حاضر ۶۰ هزار دانشجو در خارج از کشور داریم و این عدد در مقایسه با ۴ میلیون دانشجوی مشغول تحصیل در داخل کشور عدد کمی است، این در حالی است که ۳۰ درصد جمعیت دانشجویی کشور‌های اطراف ما در خارج از کشور خود مشغول تحصیل هستند.

وی یادآور شد: درسال ۵۷، ۵۲ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های آمریکا مشغول به تحصیل بودند. در حال حاضر ۱۱ هزار دانشجوی ایرانی در دانشگاه‌های آمریکا تحصیل می‌کنند و رتبه سیزدهم را در این زمینه داریم، اگر بتوانیم سیستمی برای بازگشت نخبگان ایرانی به کشور داشته باشیم می‌توانیم از قابلیت‌های آن‌ها استفاده کنیم.

ستاری افزود: در ۱۰ دانشگاه برتر آمریکا که جزو ۲۰ دانشگاه برتر دنیا به حساب می‌آیند، حدود ۲۰۰ تا ۲۲۰ دانشجوی ایرانی تحصیل می‌کنند، یعنی سالی ۴۰ نفر برای این دانشگاه‌ها پذیرش می‌گیرند. بازگشت این افراد از دانشگاه‌های برتر دنیا یک سرمایه است.

زیرساخت‌های لازم برای استفاده از نخبگان غیرایرانی فراهم می‌شود

وی افزود: باید زیرساخت‌هایی برای بازگشت نخبگان آماده کنیم که در تمام دانشگاه‌های برتر کشور در حال انجام است، در نظر داریم این زیر ساخت‌ها برای نخبگان غیر ایرانی نیز فراهم شود، آمار‌های موجود اعلام می‌کند که قریب به ۱۰۰ هزار دانشجوی خارجی در ایران هستند که آمار واقعی بیشتر از این تعداد است.

راه اندازی ۳۰۰ استارتاپ در برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: با توجه به زیر ساخت‌هایی که در دانشگاه‌ها و شرکت‌های دانش بیان برای بازگشت ایرانیان به کشور ایجاد شده، ۲۵درصد بازگشتی‌ها در دانشگاه‌ها مشغول به کار می‌شوند، یعنی ۴۰۰ نفر عضو هیات علمی در دانشگاه‌ها که عمدتا دانشگاه‌های برتر هستند مشغول فعالیت شده اند. مابقی آن‌ها در شرکت‌های دانش بنیان فعالیت می‌کنند و تا کنون ۳۰۰ استارتاپ از سوی این افراد راه اندازی شده است.

وی با تاکید بر اینکه باید روی سیاست‌های بازگشت نخبگان کار کنیم، افزود: در حوزه‌های علم و فناوری باید تعاملات داشته باشیم و ساختار‌هایی برای تعاملاتی که اتفاق می‌افتد فراهم کنیم. امسال ۵۶۰ نفر از این حمایت‌ها استفاده کردند و این عدد نسبت به سال گذشته که ۴۶۰ نفر بود، رشد افزایشی را نشان می‌دهد.

ستاری تاکید کرد: در نظر داریم در برنامه‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و بنیاد ملی نخبگان میزان حمایت‌های مادی را از این افراد افزایش دهیم. امید است سال آینده سال خوبی در خصوص توسعه فرهنگ نخبگانی در تمام سازمان‌ها باشد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: سورنا ستاری نخبگان دانشجوی ایرانی دانشجوی ایرانی خارج از کشور بازگشت نخبگان دانشگاه ها علمی و فناوری هزار دانشجوی برای بازگشت رییس جمهوری حال حاضر نخبگان غیر معاون علمی غیر ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۸۹۸۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی: چک‌های بی محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد وجود ندارد

علی سروری‌مجد، امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در کردستان، اظهار کرد: در ۵ سال گذشته دانشگاه آزاد اسلامی از حیث آموزشی و پژوهشی، اداری و مالی و انضباط رشد صعودی خاصی پیدا کرده است.

به گفته سروری مجد، سامانه‌های آموزشیار برای تمام فرایندهای آموزشی از ابتدا تا انتها به صورت یکپارچه و متمرکز در سطح کشور فعال شده است.

وی، در ادامه از راه اندازی سامانه‌های پژوهش یار خبر داد و بیان کرد: سامانه پژوهش یار برای تمام فرایندهای پژوهشی پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترا شکل گرفته و آن بی‌انضباطی‌هایی که در حوزه پایان نامه‌ها و رساله‌ها در گذشته وجود داشت، رفع شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اضافه کرد: پیش دفاع متمرکز برای پایان نامه‌ها داریم و سختگیری‌هایی که در تدوین مقالات وجود داشت از بین رفته و آزمون‌های زبان هم به صورت جدی پیگیری می‌شود.

وی تصریح کرد: در ۵ سال اخیر انضباط مالی با راه‌اندازی سامانه حساب یار بیش از گذشته تحقق پیدا کرده و چک‌های بلا محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد اسلامی وجود ندارد.

سروری‌مجد در ادامه این دیدار به فعالیت ۲۷۶ واحد و مرکز دانشگاه آزاد اسلامی در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو، ۵۰ هزار هیئت علمی تمام وقت و وابسته، ۱۵۰ هزار دانش‌آموز و ۸۰۰ مدرسه وجود دارد که کار رصد و کنترل این واحدهای آموزشی نیازمند این سامانه‌ها است.

به گفته وی، طی ۴ و ۵ سال اخیر همه چیز در این دانشگاه به صورت متمرکز رصد و کنترل می‌شود و آن انضباط علمی و انتظاری که مقام معظم رهبری در این زمینه داشتند، محقق شده است.

وی افزود: از سال ۹۸ با ابتکار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور در استان‌های تقریبی حرکت خوبی شروع شده و تعداد دفاتر تقریب به ۳۵ دفتر در دانشگاه آزاد اسلامی استان‌هایی که برادران و خواهران اهل سنت و تشیع زندگی می کنند، ایجاد شده است.

قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور بیان کرد: حفظ کیان دانشگاه، ارتقای علمی و گسترش فضای انقلابی از دستورات و تاکیدات مقام معظم رهبری در ابلاغ به رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کشور است که ما ملزم به تلاش بر این سه محور هستیم و تمام واحدهای دانشگاه را بر مبنای این سه حوزه خطیر و مهم تقسیم بندی کرده‌ایم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • اعزام سفیران کریمه به خارج و داخل کشور با ۱۳۰ برنامه
  • قائم مقام دانشگاه آزاد اسلامی: چک‌های بی محل و پرداخت‌های خارج از ضوابط در دانشگاه آزاد وجود ندارد
  • اعلام همبستگی جمعی از دانشجویان ایرانی با دانشجویان آمریکایی
  • دانشجویان ایرانی حامی فلسطین در دانشگاه کلمبیا چه کسانی بودند؟ + عکس و سند
  • بازگشت سنت اعتراض‌ به دانشگاه‌های آمریکا | دانشجویان: تعامل با رژیم اشغالگر متوقف شود / سرکوب می‌کنید؟ مقاومت می‌کنیم
  • دانشجویان تعلیق شده در آمریکا به ایران بیایند با هزینه تحصیل‌ رایگان!
  • از پرداخت بیش از ۴ هزار وام متاهلی به دانشجویان پزشکی تا تاکید بر استفاده دانشگاه‌ها از سند دانشگاه اسلامی
  • سال‌گذشته زمینه اشتغال ۴۵ هزار نفر زندانی کشور در داخل و خارج زندان فراهم شد
  • دانشگاه آزاد اسلامی نخبگان منطقه را در مسئله تقریب مذاهب جمع کند
  • اهداف سیاسی و ابعاد رسانه‌ای گزارش اخیر بی بی سی جهانی